Vidéki élet Szépsége

Hogyan készítjük a házi szappanokat?

Hideg eljárással készítjük szappanjainkat. Röviden leírom, ahogy mi készítjük őket.

A kimért a nátrium-hidroxidot óvatosan hozzáadjuk a desztillált vízhez és állandó keverés mellett lehűtjük 40 fokra. A lúg nagyon forró, védőfelszerelés és nyitott ablak szükség ehhez a művelethez, mert a lúg veszélyes.

A megfelelő mennyiségű zsírokat-olajokat felolvasszuk és ezt is 40 fokra lehűtjük. Amikor mind a kettő megfelelően lehűlt, óvatosan a lúgot az olajokhoz öntjük. Állandó keverés mellett addig keverjük, míg puding állagú nem lesz. Közben beletesszük az illatanyagot is. Amikor megsűrűsödött formába kiöntjük, fedjük és letakarjuk. Azért kell letakarni, mert ekkor zajlanak a szappanosítási folyamatok. 24 óra múlva kivesszük a formából a szappant és felvágjuk. Száraz szellős helyen tároljuk. Minimum 4 hét a szappan érlelés ideje. 3 naponta megforgatjuk őket, amíg be nem érnek. Ezután következik a csomagolás.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!