Almatorta

Ez a sütemény egyszerű, gyors, könnyű elkészíteni minden évszakban.

Hozzávalók, ahogy én készítem:

3 db tojás

15 dkg cukor

15 dkg vaj

1 vanília cukor

18 dkg liszt

1/2 sütőpor

3 db nagyobb alma

kevés fahéj

kevés durva kristálycukor

Első lépés

Tetejére:

Az almákat meghámozom és felszeletelem kb. fél cm-es darabokra.

Én lapjára helyeztem őket egy tányéron és kicsit megcukroztam, mert a saját almánk nem elég édes. Pár percig állni hagytam vagyis ezzel kezdtem az egészet.

Utána

A tojások sárgáját a cukorral, vanília cukorral és a vajjal habosra keverjük.

Hozzáadjuk a lisztet a sütőport és jól elkeverjük. Közben a tojás fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a masszához.

Óvatosan összekeverjük. Olyan legyen, mint egy kevert tészta keménysége.

A tortasütőt kivajazom, lisztezem és egyenletesen beleöntöm a masszát.

Az alma szeleteket a külső sornál kezdtem el lerakni sorba, amíg el nem fogytak.

A végén durva kristálycukorral kicsit megszórtam és egy kevés fahéjat is tettem rá.

Közép forró sütőben kb. 30 percig sütöttem.

Egy finom omlós almás sütemény lesz a végeredmény.

Jó étvágyat!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »