Vidéki élet Szépsége

Citromos-mákos szelet, ahogy én készítem

A kelt tészták mellett szívesen készítek krémes süteményeket, de nem szeretem a túl édeset és a vastag krémeseket. A citromos-mákos nem túl édes és krémes, ezért szeretjük. A citromos főzött krém nagyon kellemes aromát ad ennek a süteménynek. Kettő tésztát kell készítenünk. 1 piskótát és egy kevert tésztát. A piskótát majd ketté kell vágnunk. 

Hozzávalók:

5 tojásból piskóta tésztát készítek. Annyi különbséggel készítem a megszokott recepttől a piskóta tésztáját, hogy 1 kanállal több lisztet teszek bele és 1 kanál olajat is adok hozzá. Így a tésztája nem lesz túl száraz.

Mákos kevert:

1 bögre darált mák, 1 bögre darált cukor, 1 egész tojás, 1 dl olaj, 1 dl tej, fél citrom leve, és reszelt héja, 2 bögre liszt 1/2 sütőpor.

A tojást a cukorral  és az olajjal habosra keverjük. Beletesszük a tejet, citrom levét, reszelt héját, mákot összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük. 

Krém:

1 vanília puding, 3 dl. tej, 15 dkg vaj vagy margarin, 1 citrom leve, ízlés szerint cukor

1 csomag vanília pudingot elkészítünk 3 dl. tejjel. Ha kihűlt 15 dkg vajjal és cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom kicsavart levét.

A piskótát kettévágjuk és megkenjük krémmel, rátesszük a mákos kevert tésztát, majd ezt is megkenjük a maradék krémmel. A tetejére piskóta másik fele kerül. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!