50 dkg. burgonya
60 dkg. liszt
só
kb. 4 dl víz
Meghámozom a krumplit, vékony karikákra szeletelem, felteszem főzni egy 3 literes fazékba és annyi vizet adok hozzá, hogy ellepje. Ízlés szerint sózom. Így főzöm puhára. Erre a célra ne használjunk új krumplit.
Ha megfőtt a krumpli, akkor bent a fazékban a maradék lével együtt összetöröm és hagyom a tűzhelyen. (Nagyon fontos, hogy csak annyi víz legyen a krumplin, ami ellepi és ne több.) Fakanállal folyamatos keverés mellett adom hozzá a lisztet. Az egész masszának kemény állagúnak kell lenni. Ha szükséges adok még hozzá kevés sót. Kicsit nehéz kikeverni a tészta keménysége miatt, de nem lehetetlen….
Vigyázzunk nehogy a liszt ráégjen az aljára. Így főzzük pár percig. Utána jól kidolgozzuk és szaggatjuk.
Pirított hagymát és tejfölt adunk hozzá.
Ha marad belőle másnap lepirítom és fogyasztom.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: