Vidéki élet Szépsége

Töpörtyűs pogácsa

Most, hogy beköszöntött a hideg idő úgy gondoltam másnak is jól jönne egy bevált recept. A pogácsa omlós, leveles nagyon finom! Már többször elkészítettem és bevált. Fontos, hogy meleg helyen készítsük és hagyjuk pihenni, csak így lesz tökéletes! Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 ek. tejföl, 2… Tovább »

Magyaros pizza

#Pizza tészta hozzávalói: 20 dkg liszt 1 evőkanál olaj csipetnyi só 2 dkg élesztő mokkás kanál cukor 1,5 dl langyos víz Tetejére: tetszés szerint: kolbász, paprika, paradicsom, hagyma, ketchup, sajt, kevés só A lisztet megszitálom és összekeverem csipetnyi sóval. Az élesztőt a langyos cukrozott vízben felfuttatom és hozzáadom a liszthez. Összedolgozom és hozzáadom az 1… Tovább »

Kakaós kalácsom

Kelt tészták közül egyik kedvencem a kakaós kalács. Könnyű, laza és nem száraz a tésztája, ezért szeretem. Kakaós kalács Recept, ahogy én készítem:Tésztáját 2 részből állítottam össze:1 sárga tészta és 1 barna tészta Sárga tészta hozzávalói:45 dkg liszt3 vagy 4 kanál porcukor ízlés szerintcsipetnyi só2 tojás sárgája1,5 dkg élesztő3 dl langyos tejfél dl napraforgó étolaj… Tovább »

Meggyes-mákos keltrétes, ahogy édesanyám készítette

Keltrétes nemcsak az Édesanyámnak volt egyik kedvence, hanem nekem is, ezért szívesen készítem. Felénk úgy is nevezték falusiasan, hogy “gibanica”. Egyszerű, lágy, gyors és finom a tésztája. Hasonlít a parasztréteshez, csak ebbe élesztőt is teszünk, kelesztjük és kicsit keményebbre dagasztjuk.   Hozzávalók, ahogy én készítem: 60 dkg. liszt, 3 ek. porcukor, csipetnyi só, 1/2 dl étolaj,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!